Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά :
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα κ 15 λεπτά.
Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.
Μπορούμε μέσα στο μείγμα πριν το ρίξουμε στην φόρμα να βάλουμε μέσα 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας.
Μπορούμε μέσα στο μείγμα πριν το ρίξουμε στην φόρμα να βάλουμε μέσα 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου