Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Πρασοτηγανιά πατάτας με μυζήθρα


  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25'
  • Έτοιμο σε: 25'


  • Ένα συνοδευτικό που θα ταιριάξει τέλεια με τα ψητά κρεατικά του κυριακάτικου ή του γιορτινού σας τραπεζιού.

Υλικά

    • ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
    • 2 πράσα μεγάλα, σε ροδέλες
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
    • λάδι για τηγάνισμα
    • αλάτι, πιπέρι
    • Για το σερβίρισμα
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
    • 1 φλιτζάνι μυζήθρα χωριάτικη, ψιλοτριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

    • Τηγανίζετε τις πατάτες σε ζεστό λάδι αφού πρώτα τις αλατίσετε. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Βήμα 2

    • Ζεσταίνετε τις τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα καθαρό τηγάνι και σοτάρετε τις ροδέλες του πράσου μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί το πράσο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.

Βήμα 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου