Λαζάνια με πράσα, κοτόπουλο και τυριά
Το πράσο είναι πολύ καλή πηγή πηγή βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικών ενώ περιέχει επίσης και βιταμίνες όπως C, K και Ε συμβάλλοντας στην ενίσχυση του οργανισμού σε μολυσματικές ασθένειες και την καταστροφή των ελεύθερων ριζών.
- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 10'
- Χρόνος μαγειρέματος: 40'
- Έτοιμο σε: 50'
- 12 λαζάνια πλατιά που δεν θέλουν προβράσιμο
- 500γρ. πράσο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
- 500γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, σε κυβάκια
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 3 αβγά
- 250γρ. τυρί σεβρ, σε λεπτές ροδέλες
- 250γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 150γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή παρμεζάνα τριμμένη
- 5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα, το μασκαρπόνε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού.Βήμα 3
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε το ⅓ περίπου του μίγματος των αβγών, στρώνετε από πάνω τα μισά λαζάνια και, πάνω από αυτά, το μισό μίγμα των πράσων. Σκεπάζετε με τις ροδέλες του σεβρ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μίγμα των πράσων. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου