- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15'
- Χρόνος μαγειρέματος: 20'
- Έτοιμο σε: 35'
- 1 πακέτο πέννες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
- 200γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 150γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι
- 250ml Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ light
- 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι χοντροσπασμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
Ρίχνετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις βράζετε αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε στην κατσαρόλα και το σπανάκι.Βήμα 2
Στο μεταξύ βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος και το blue cheese. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση.Βήμα 3
Στραγγίζετε τις πέννες και το σπανάκι και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που βράσανε. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σπασμένο ροζ πιπέρι, τα φυλλαράκια βασιλικού κι ανακατεύετε.Βήμα 4
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα προσθέτοντας επιπλέον κορυφούλες βασιλικού και μερικούς ολόκληρους κόκκους ροζ πιπεριού.
Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο και γρήγορο στον παρασκευή, μα πάνω απ’ όλα νόστιμο και πληθωρικό στη γεύση. Η κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με τη μοναδική της υφή, ισορροπεί με τα υλικά κάθε συνταγής και χαρίζει πλούσια γεύση, πάντα με την εγγύηση της ΔΕΛΤΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου