Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό είναι το πιο “oreo” γλυκό που δοκίμασες ποτέ! – Δες πώς θα το φτιάξεις!!!


Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo… 

Υλικα

 – 450 γρ. σε μπισκότα Oreo σπασμένα – 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο – 240 γρ. cream cheese – 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο – 1 κουταλάκι βανίλια – 250 γρ σαντιγί – 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό(Δεν ειναι απαραιτητος) – 125 ml σιρόπι σοκολάτας 

Προετοιμασία

 – Ανακατεύεις τα μπισκότα με το βούτυρο. – Τα προσθέτεις σε ένα πυρέξ δημιουργώντας ένα παχύ υπόστρωμα για βάση του γλυκού σου. – Χτύπα ελαφρά το cream cheese προσθέτοντας σιγά σιγά το ζαχαρούχο. – Προσθέτεις τη βανίλια και την σαντιγύ. – Χωρίζεις το μείγμα σε δύο ξεχωριστά μπωλ. – Στο ένα μπωλ προσθέτεις την σοκολάτα και τον καφέ. – Απλώνεις μία λεπτή στρώση από το λευκό μείγμα μία πιο μεγάλη από το σοκολατένιο και την τελευταία από το λευκό μείγμα πριν το βάλεις στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες. – Ιδανικά το πασπαλίζεις με θρυμματιμένα Oreo και κρατάς και μερικά ολόκληρα για να συνοδεύσουν κάθε κομμάτι.

Τυλιχτό κεφτεδάκι με μπέικον και πουρέ


Υλικά:
400 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. τριμ. φρυγανιά
1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί,  Ιουλία Αφυταίων Γαία
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αβγό
ελαιόλαδο
φέτες καπνιστό μπέικον

για τον πουρέ...
1 κιλό πατάτες βρασμένες
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι και πιπέρι 
100 ml γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:
-Σε ένα λεκανάκι ετοιμάζουμε τον κιμά μας, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για πλάσιμο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δίνουμε το σχήμα που πρέπει, μικρούς κυλίνδρους.
-Τυλίγουμε κάθε κύλινδρο με 1 φέτα μπέικον. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας, με λίγο λαδάκι και περνάμε τα κεφτεδάκια μας για να πάρει χρώμα το μπέικον από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσει σημαίνει πως είναι έτοιμο για φούρνο.
-Φουρνίζουμε τα κεφτεδάκια μας για 20 λεπτά.
-Παράλληλα, έχουμε βράσει τις πατάτες μας. Πριν προλάβουν να κρυώσουν, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το βούτυρο και το γάλα και με τον μπάτη, πατάμε τις πατάτες για να τις πολτοποιήσουμε.

Σερβίρουμε το φαγητό μας με το κρασί που έχουμε χρησιμοποιήσει για την παρασκευή των κεφτέδων.
Κιμά φυσικά πήραμε από το κρεοπωλείο του Αλέξανδρου Πανισκάκη.
Κεφαλοτύρι και μπέικον, από το Τόπων Γεύσεις.

Μillefeuille με αφράτη κρέμα και βύσσινα


  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40'
  • Έτοιμο σε: 60'


    Το απόλυτο λευκό γλυκό, συνδυασμένο με τραγανά φύλλα σφολιάτας και βύσσινα. Ηκρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ, από φρέσκο γάλα, εγγυάται ιδανικό αποτέλεσμα σε όλες τις «γλυκές» σας δημιουργίες.

Υλικά

      • 1 πακέτο σφολιάτα
      • 2 αβγά χτυπημένα με λίγο νερό
      • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
      • Για την κρέμα
      • 2 αβγά
      • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
      • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
      • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
      • 500γρ. μασκαρπόνε
      • 500ml Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
      • 1 μικρή κονσέρβα βύσσινα καλά στραγγισμένο
      • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
      • λίγη ζάχαρη άχνη

      Διαδικασία

      • Βήμα 1

        Αφήνετε για λίγο τα φύλλα της σφολιάτας εκτός ψυγείου, τα ανοίγετε στον πάγκο σας και τα ισιώνετε ελαφρώς με τον πλάστη. Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετείτε από ένα φύλλο στο κάθε ένα. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το κάθε φύλλο με κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, δημιουργώντας έτσι τέσσερις λωρίδες. Έπειτα, κάνετε και τρεις οριζόντιες χαρακιές ώστε να δημιουργήσετε δεκαέξι ίσα κομμάτια. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

        Βήμα 2

        Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

        Βήμα 3

        Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό και παράλληλα χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ. Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι το ρίχνετε καυτό στα αβγά με ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Όταν κρυώσουν τα αβγά προσθέτετε τη βανίλια και το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.

        Βήμα 4

        Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ζεσταίνετε καλά λίγη από την Κρέμα Γάλακτος κι όταν κάψει καλά, ρίχνετε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί. Την περνάτε από σουρωτήρι να συγκρατήσει τυχόν κομπάκια.

        Βήμα 5

        Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη Κρέμα Γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος, ενώνετε τα τρία μίγματα (ζελατίνης, αβγών-τυριού και Κρέμας Γάλακτος) και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
      • Βήμα 6

        Για το σερβίρισμα, βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη κόβετε λίγη πάνω στο πιάτο (για να σταθεροποιηθεί το γλυκό). Ύστερα στήνετε το κάθε πιάτο ως εξής: ένα κομμάτι σφολιάτα, μια στρώση κρέμας, μερικά ροζ πιπέρια, ένα κομμάτι σφολιάτας, μια στρώση κρέμας, ένα κομμάτι σφολιάτας, μερικά βύσσινα, λίγη ζάχαρη άχνη.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό με αλάτι και πιπέρι


  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 5:0 '
  • Έτοιμο σε: 5:10 '


  • Αλάτι, πιπέρι, νερό και αργό ψήσιμο στο φούρνο. Το χοιρινό σας θα γίνει “λουκούμι” χωρίς πολλά πολλά…


    Υλικά


    • 4 κιλά χοιρινό
    • 2 κιλά πατάτες baby, με τη φλούδα τους
    • χοντρό αλάτι
    • αλάτι κανονικό, πιπέρι

    Διαδικασία

    • Βήμα 1

      Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Με άφθονο χοντρό αλάτι, υπομονετικά, κάνετε ένα επιμελέστατο μασάζ στο κρέας, φροντίζοντας να αφήσετε μπόλικο αλάτι στις πτυχές που σχηματίζει η πέτσα του. Το αφήνετε για μισή ώρα να ρουφήξει το αλάτι και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

      Βήμα 2

      Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε κανονικό αλάτι με τη μισή ποσότητα πιπεριού. Στο ταψί που θα το ψήσετε βάζετε ένα στρώμα από το μίγμα αλατοπίπερου και πάνω του το κρέας. Περνάτε όλη του την επιφάνεια με το μίγμα αλατιού πιπεριού και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό στον πάτο του ταψιού.

      Βήμα 3

      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκεπάζετε καλά το ταψί με χαρτί ψησίματος και από πάνω με αλουμινόχαρτο, κλείνοντας καλά τις άκρες. Θα υπολογίσετε 1 ώρα ψησίματος για κάθε κιλό κρέατος και 1 ώρα «για το ταψί». Αυτή η επιπλέον ώρα θα το ροδοψήσει και θα κάνει την καλύτερη κρούστα.
    • Βήμα 4

      Στην αρχή το ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια στους 180. Όταν ολοκληρώσετε ισάριθμες ώρες ψησίματος με τα κιλά του κρέατος, αφαιρείτε το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Για να ροδίσει πρέπει με ένα κουτάλι, πολύ συχνά (κάθε 15 λεπτά), να περιχύνετε την επιφάνειά του με τα ζουμάκια του ταψιού. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.

      Βήμα 5

      Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον φούρνο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 20-25 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
    • Βήμα 6

      Για τις πατάτες: Υπολογίζετε ένα κιλό πατάτες για τέσσερα άτομα. Τις καθαρίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες, όλες στο ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό και ρίχνετε τις πατάτες για 4-5 λεπτά, μέχρι να τσιμπιούνται ελαφρά με το πιρούνι αλλά να είναι σκληρές στο εσωτερικό. Τις στραγγίζετε και τις μεταφέρετε στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.

      Βήμα 7

      Προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και τρεις κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι. Κουνάτε δυνατά την κατσαρόλα να κολλήσει καλά το σιμιγδάλι στην κρούστα τους, αυτό είναι που θα τις κάνει υπέροχα τραγανές. Τις αλατοπιπερώνετε ανακατεύοντας καλά, να καλυφθούν ομοιόμορφα με το αλάτι. Τις μεταφέρετε σε ξεχωριστό ταψί ή κατευθείαν στο ταψί του χοιρινού. Μοιράζετε πάνω τους τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος και τις ψήνετε για 30-40 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Για το τέλειο αποτέλεσμα, όσο ψήνονται, τις γυρίζετε συχνά (3-4 φορές) από όλες τις πλευρές και τις περιχύνετε με τα ζουμάκια του ταψιού.

Γεμιστή Πανσέτα με αλλαντικά, τυριά και πιπεριές!


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4-5 ώρες

Υλικά για 10-12 μερίδες:

3 κιλά πανσέτα χωρίς κόκαλο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη ζουλιέν
100 γρ. κασέρι κομμένο ζουλιέν
1/2 πράσινη πιπεριά ζουλιέν
1/2 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
10 φέτες μπέικον
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες baby πλυμένες  καλά
1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
2-3 κ.σ.θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ξετυλίγουμε την πανσέτα, και την απλώνουμε στον πάγκο μας με την πέτσα από την κάτω μεριά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και το απλώνουμε να πάει παντού.
Στο κάτω μέρος στρώνουμε το μπέικον, την κεφαλογραβιέρα, τις πιπεριές και το κασέρι εναλλάξ.


Στην συνέχεια κόβουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε ξανά την πανσέτα, πάνω από την λαδόκολλα.


Τοποθετούμε το κρέας πάνω στην σχάρα, από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να τρέξουν τα υγρά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
Τα τελευταία 80-90 λεπτά βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το ξετυλίγουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, θυμάρι, μουστάρδα, μέλι, ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό. Και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να πάρει χρώμα και το κρέας μας.

Σημείωση: 
Σε περίπτωση που το κρέας πάρει χρώμα και οι πατάτες δεν έχουν γίνει, σκεπάζουμε μόνο την πανσέτα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.  
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικές πατάτες, καθαρισμένες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Πέννες με μπλε τυρί, σπανάκι, κρέμα και ροζ πιπέρια


  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20'
  • Έτοιμο σε: 35'


  • Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο και γρήγορο στον παρασκευή, μα πάνω απ’ όλα νόστιμο και πληθωρικό στη γεύση. Η κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με τη μοναδική της υφή, ισορροπεί με τα υλικά κάθε συνταγής και χαρίζει πλούσια γεύση, πάντα με την εγγύηση της ΔΕΛΤΑ.


    Υλικά


    • 1 πακέτο πέννες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
    • 200γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
    • 150γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι
    • 250ml Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ light
    • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι χοντροσπασμένο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Διαδικασία

    • Βήμα 1

      Ρίχνετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις βράζετε αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε στην κατσαρόλα και το σπανάκι.

      Βήμα 2

      Στο μεταξύ βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος και το blue cheese. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση.

      Βήμα 3

      Στραγγίζετε τις πέννες και το σπανάκι και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που βράσανε. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σπασμένο ροζ πιπέρι, τα φυλλαράκια βασιλικού κι ανακατεύετε.

      Βήμα 4

      Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα προσθέτοντας επιπλέον κορυφούλες βασιλικού και μερικούς ολόκληρους κόκκους ροζ πιπεριού.

Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα


  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30'
  • Έτοιμο σε: 50'


  • Υλικά

    • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες
    • 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 700ml ζωμό λαχανικών
    • 50ml ελαιόλαδο
    • 3γρ. λεβάντα ξερή
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • Διαδικασία

      Βήμα 1

      Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

      Βήμα 2

      Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

      Βήμα 3

      Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.
      Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί, όχι πολύ αλμυρό.