Υλικά συνταγής
- μανιτάρια ολόκληρα: 450 γρ.
- ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
- βούτυρο (ή λάδι τρούφας): 3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 μέτριο
- σκόρδο ψιλοκομμένο: 1 - 2 σκελίδες
- πράσα: 2 ψιλοκομμένα φρέσκα
- κρεμμυδάκια: 2 κομμένα σε ροδέλες
- λευκό κρασί: 150 ml
- ζωμός λαχανικών: 1/2 φλιτζάνι
- θυμάρι: 3 κουταλιές της σούπας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε για 5’-6’ τα μανιτάρια ολόκληρα μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’ ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
- Σβήνετε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Στο τέλος, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.
- πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου