Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Μανιτάρια με κρασί και θυμάρι

Υλικά συνταγής

  • μανιτάρια ολόκληρα: 450 γρ.
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • βούτυρο (ή λάδι τρούφας): 3 κουταλιές της σούπας
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 μέτριο
  • σκόρδο ψιλοκομμένο: 1 - 2 σκελίδες
  • πράσα: 2 ψιλοκομμένα φρέσκα
  • κρεμμυδάκια: 2 κομμένα σε ροδέλες
  • λευκό κρασί: 150 ml
  • ζωμός λαχανικών: 1/2 φλιτζάνι
  • θυμάρι: 3 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε για 5’-6’ τα μανιτάρια ολόκληρα μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’ ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Σβήνετε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Στο τέλος, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.
  3. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου