Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο και τη σελινόριζα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα και στη συνέχεια σβήνετε με το ζωμό καραβίδας. Ρίχνετε το γλυκάνισο, το μισό μάραθο (φύλλα) και βράζετε για 15’.
Κατόπιν στραγγίζετε τη σάλτσα και κρατάτε στην άκρη τα κυβάκια των λαχανικών. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό που φιλτράρατε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Βράζετε για 3’ και διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή.
Ψήνετε τις φέτες σολομού στη σχάρα (γκριλ), αφού προηγουμένως τις έχετε αλείψει με λάδι και αλατοπιπερώσει ελαφρά. Όταν το ψάρι ψηθεί, σερβίρετε τη σάλτσα σε 4 πιάτα και τοποθετείτε επάνω το σολομό. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τα κυβάκια των λαχανικών και φετάκια λεμονιού.
πηγηhttp://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου