Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Κρέμα ζαχαροπλαστικής για εκλέρ

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για την κρέμα:
  • 350 γρ. φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κλωναράκι βανίλια

Υλικά για το γλάσο:
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Για την κρέμα, βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση ώστε οι σπόροι να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
    2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αβγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
    3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    4. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα.
    5. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει απαλή.
    6. Κόβουμε τα εκλαίρ στα δύο και τα γεμίζουμε με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κορνέ.
    7. Για το γλάσο, ζεσταίνουμε το γάλα και όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σ’ αυτό βουτάμε τη μία επιφάνεια των εκλαίρ.
    8. πηγη /www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου