Υλικά συνταγής
- 8 αυγά
- 4 πικάντικα λουκάνικα Άνδρου
- 6 μέτριες πατάτες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- τριμμένη ξερή μυζήθρα ή Βολάκι Άνδρου
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος (ή μαντζουράνα)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα λουκάνικα σε κομμάτια. Βγάζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Στο μεταξύ, σε βαθύ γυάλινο μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο (ή τη μαντζουράνα). Από το τηγάνι που τηγανίσαμε, αφαιρούμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και το μείγμα με τα αυγά. Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί σε μέτρια φωτιά, σπεπασμένη. Με σπάτουλα ελέγχουμε εάν ψήθηκε από κάτω.
- Μόλις ροδίσει, την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά (χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο καπάκι ή μια πιατέλα). Μόλις είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε μια όμορφη πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Αν θέλουμε, μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με ένα τηγανισμένο λουκάνικο κομμένο σε λωρίδες, σχηματίζοντας σταυρό πάνω στη φρουτάλια ή να την πασπαλίσουμε με τριμμένο ανδριώτικο τυρί.
πηγηhttp://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου