Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ριζότο με αγκινάρες, κόκκινη πιπεριά και δεντρολίβανο

  • Μερίδες: 5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40'
  • Έτοιμο σε: 50' 
  •  Οι αγκινάρες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και είναι καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και βιταμινών συμπλέγματος Β, ασβεστίου και φωσφόρου.

    Υλικά

  • 1 συσκευασία Αγκινάρες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 600γρ.
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας Κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης μικρές, σε καρεδάκια
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο + μερικά κλαράκια ολόκληρα
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα καλής ποιότητας
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών καυτό από κύβο βιολογικό
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις Αγκινάρες σε αλατισμένο νερό με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε φέτες.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα Κρεμμύδια περίπου για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα κυβάκια της πιπεριάς και τα φυλλαράκια δεντρολίβανου και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Βήμα 3

Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε για λίγο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, αλατοπίπερο και το 1/3 του ζωμού των λαχανικών.

Βήμα 4

Σιγοβράζετε το φαγητό ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο σχεδόν το ζωμό. Συμπληρώνετε άλλο 1/3 ζωμού και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό, το ρύζι σας να μαγειρευτεί, ο κόκκος να κρατά λίγο στο εσωτερικό του και το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Βήμα 5

Προσθέτετε τις Αγκινάρες στο φαγητό λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ώστε να πάρουν μια τελευταία βράση μαζί όλα τα υλικά.

Βήμα 6

Τέλος, ρίχνετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 2 λεπτά.

Βήμα 7

Σερβίρετε το ριζότο σε πιάτα, διακοσμώντας το κάθε πιάτο με ένα κομματάκι δεντρολίβανο.

Τύπος συνταγής: ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου