- Μερίδες: 8
- Χρόνος προετοιμασίας: 30'
- Χρόνος μαγειρέματος: 0'
- Έτοιμο σε: 30'
- Χρόνος αναμονής: 6 ώρες
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 4 ζελατίνες μικρές
- 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Βήμα 1
Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15 λεπτά να φουσκώσουν.Βήμα 2
Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέσα σε μεταλλικό μπολ, το οποίο στερεώνετε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), χωρίς να ακουμπά το μπολ στο νερό. Χτυπάτε με σύρμα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να διογκωθεί και να ζεσταθεί πολύ καλά, έτσι ώστε να παστεριωθούν οι κρόκοι.Βήμα 3
Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτετε στο ζεστό μίγμα των κρόκων. Ανακατεύετε καλά να λιώσουν και μετά ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, εξακολουθώντας να ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.Βήμα 4
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και την προσθέτετε κι αυτή στο προηγούμενο μίγμα.Βήμα 5
Τέλος, χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε και αυτήν σταδιακά στο μίγμα με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.Βήμα 6
Μοιράζετε το μίγμα σε οκτώ μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε τις μους γαρνίροντας τα μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού.
Μια ακαταμάχητη, αφράτη μους λεμονιού που με τη φίνα γεύση της και το υπέροχο άρωμα λεμονιού κλείνει ιδανικά ένα πλούσιο γεύμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου