- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10'
- Χρόνος μαγειρέματος: 20'
- Έτοιμο σε: 30'
- Αγαπημένη συνήθεια τα ζυμαρικά που θα αγαπηθεί ακόμα περισσότερο όταν φτιάξετε αυτό το πιάτο.
Υλικά
- 1 πακέτο (500γρ.) πένες
- ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα (400γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, κομμένα σε κύβους
- 300γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες
- λίγη ξερή ρίγανη
- ½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
- 200γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Βήμα 2
Στο
μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά
κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το
ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι
για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Προσθέτετε
το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το
σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω,
γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα
ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου
3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή
ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα
ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.
Βήμα 4
Στραγγίζετε
τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1 -
2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη
σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το
βασιλικό και το τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου