Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Μπισκοτένιο Σάντουϊτς και γέμιση βουτυρόκρεμας και καρύδας!


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά:
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
125 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο 
200 γρ ζάχαρη 
220 γρ. αλεύρι 
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 σφηνάκι κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 βανίλια

Θα χρειαστούμε, επίσης:
200 γρ. βούτυρο, 250 γρ. άχνη ζάχαρη, 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη, 50 γρ. ινδική καρύδα.

Προετοιμασία
Χτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και την καρύδα. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση
Λιώνουμε τα 300 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βάζουμε και το βούτυρο μέσα να λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα ενώνουμε με την σοκολάτα. Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα, το κονιάκ, το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει πρώτα και έχουμε ρίξει μέσα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά, παίρνουμε μεγάλες κουταλιές και τις ρίχνουμε  σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ της κάθε κουταλιάς. Πασπαλίζουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά.

Μόλις παγώσουν τα μπισκότα, γεμίζουμε με την σοκολατένια βουτυρόκρεμα ανά δύο.

Σημείωση:
Αφήνουμε την κουβερτούρα να παγώσει λίγο πριν την ρίξουμε στο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου