Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ανδριώτικη φρουτάλια ή φουρτάλια

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25'
  • Έτοιμο σε: 35'  
  • Mια πλούσια ανδριώτικη ομελέτα με πατάτες και τα περίφημα λουκάνικα του κυκλαδικού νησιού.

    Υλικά

  • 4-5 αβγά
  • 1 κιλό πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
  • 4-5 λουκάνικα
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαρύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα.

Βήμα 2

Όταν τηγανιστούν, αδειάζετε το λάδι από το τηγάνι και προσθέτετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μαζί με τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν η φρουτάλια ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε με καπάκι, τρυπάτε την ψημένη επιφάνεια με πιρούνι για να ψηθεί καλά και εσωτερικά, συνεχίζοντας το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα

 
 
 
Ετικέτες:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου