Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Croque Monsieur

Υλικά Συνταγής

  • Για το croque
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί (1-1/2 με 2 εκατοστά πάχος η κάθε μία)
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 -1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το ψωμί
  • Για την κρέμα
  • 300 γραμ. γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • 4 κουταλιές γραβιέρα
  • Πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Εκτέλεση

    *Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
    Για την κρέμα
    Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
    Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο  και τη γραβιέρα.
    Αφήνουμε στην άκρη.

    Για το croque 
    Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
    Βάζουμε 4 φέτες ψωμί σε ταψί αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Κάνουμε λεπτή στρώση μπεσαμέλ πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη  γραβιέρα. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
    Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
    Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
    Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.
    Και για όσους θέλετε να κάνετε τη διαφορά, φτιάχνοντας και Croque Madame, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ για να βρείτε τη συνταγή.
  • πηγη http://www.argiro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου