Ξαίνετε το καταΐφι και το στρώνετε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχετε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε στους 200 °C για 35’, μέχρι να ροδίσει το καταΐφι, και το αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 5’-6’ τη ζάχαρη με το μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Όταν το καταΐφι κρυώσει καλά, το ραντίζετε με το σιρόπι (αφού αφαιρέσετε τα στερεά υλικά). Σκορπίζετε από πάνω τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια. Κατόπιν απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακατεμένη με τη μισή σαντιγί.
Χτυπάτε την υπόλοιπη σαντιγί, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη. Απλώνετε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου