Κοσκινίζετε το αλεύρι και κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβετε το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτετε στο τέλος τον κρόκο και το νερό και ζυμώνετε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μη γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. Τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη, έτσι ώστε να καλύψετε μια ταρτιέρα μεγέθους 29 εκ. Βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο και την αφήνετε για μία ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Τρυπάτε όλη την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτετε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίχνετε μέσα ρεβίθια (για να μκη φουσκώσει η τάρτα) και την ψήνετε για 20'. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και την ψήνετε για άλλα 10' μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι το σύγκλινο. Το απλώνετε σε ολόκληρη τη βάση της τάρτας ομοιόμορφα.
Χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και τα ρίχνετε επάνω στη γέμιση, ώστε να την καλύψουν ολόκληρη. Τρίβετε τη γραβιέρα από πάνω και ψήνετε για περίπου 30'-40' λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου