Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Κρασομεζές

Υλικά συνταγής

  • μοσχάρι κυλότο:1 κιλό
  • κρασί: 750 γρ., κόκκινο ξηρό
  • ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • πράσινο πιπέρι: λίγους κόκκους
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, λιωμένες
  • καρότο: 1 τριμμένο
  • μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
  • ντοματάκια: 100 γρ., ψιλοκομμένα
  • πελτές ντομάτας: 1 κουταλιά της σούπας
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας
  • μοσχοκάρυδο σκόνη
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • μπαχάρι: λίγο
  • κανέλα: 1 ξύλο και λίγη σκόνη
  • γαρίφαλλα: 2-3
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ροδίζετε σε κατσαρόλα το κρέας μαζί με το κρεμμύδι μέσα στο λάδι για 5'. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε. 
  2. Προσθέτετε όλα τα υπολοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι που θα το προσθέσετε στο τέλος του μαγειρέματος, και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρα περίπου. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
  3. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου