Υλικά συνταγής
- μοσχάρι κυλότο:1 κιλό
- κρασί: 750 γρ., κόκκινο ξηρό
- ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού
- πράσινο πιπέρι: λίγους κόκκους
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- σκόρδο: 2 σκελίδες, λιωμένες
- καρότο: 1 τριμμένο
- μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
- ντοματάκια: 100 γρ., ψιλοκομμένα
- πελτές ντομάτας: 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας
- μοσχοκάρυδο σκόνη
- ρίγανη
- θυμάρι
- μπαχάρι: λίγο
- κανέλα: 1 ξύλο και λίγη σκόνη
- γαρίφαλλα: 2-3
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ροδίζετε σε κατσαρόλα το κρέας μαζί με το κρεμμύδι μέσα στο λάδι για 5'. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε όλα τα υπολοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι που θα το προσθέσετε στο τέλος του μαγειρέματος, και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρα περίπου. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου