Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα άνηθου

Υλικά συνταγής

  • καλαμαράκια φρέσκα 900 γρ. μέτριου μεγέθους
  • Για τη μαρινάτα
  • λεμόνι 1 (το ξύσμα του)
  • ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας
  • ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • πιπεριά 1 κόκκινη καυτερή
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα άνηθου
  • άνηθος 100 γρ. φρέσκος ψιλοκομμένος
  • σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη
  • ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι
  • λεμόνι 1 (o χυμός του)
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πέτσα, τα εντόσθια και το κόκαλό τους. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε μπολ, τοποθετείτε τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα και τα αφήνετε για 2 ώρες.
  2. Στο μεταξύ, πολτοποιείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα άνηθου στο μπλέντερ. Ψήνετε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 15’-20’, φροντίζοντας να τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Περιχύνετε τα ψητά καλαμάρια με τη σάλτσα άνηθου και προσθέσετε αν θέλετε λίγο ακόμα λεμόνι.
  3. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου