Σε λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει λίγο ξίδι, πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού, μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το κρασί και 400 ml ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το κουνέλι για 50’-55’. Στο τέλος προσθέτετε και το μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5΄.
Ανοίγετε την κατσαρόλα, αφαιρείτε το θυμάρι και αφήνετε τα πολλά υγρά να εξατμιστούν γυρίζοντας το κουνέλι συχνά μέσα στη σάλτσα. Αφαιρείτε τις μερίδες του κουνελιού και τις σερβίρετε σε μια ζεστή πιατέλα. Προσθέτετε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος, βράζετε ανακατεύοντας για 2΄ μέχρι να δέσει και περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα το κουνέλι. Συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι και λαχανικά σοτέ.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου