Γάπαρη ή γαριδάκι τηγανητό, ένα γρήγορο και νόστιμο μεζεδάκι για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!#garidaki
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίστε και πλύνετε καλά τη γάπαρη.
- Στραγγίξτε και αλατίστε τη σε ένα τρυπητό.
- Απλώστε τη σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει για λίγο.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα σακουλάκι τροφίμων και ρίξτε και λίγη-λίγη τη γάπαρη, ανακατεύοντας να αλευρωθεί καλά.
- Αδειάστε τη σε μια σήτα και τινάξτε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
- Τηγανίστε σε τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
- Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τες να στραγγίξουν το λάδι τους σε χαρτί κουζίνας.
- Τρώγονται μέχρι και τα κεφάλια, σαν γαριδάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου