Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Γαριδοπίλαφο

Υλικά συνταγής

  • γαρίδες 1 κιλό
  • κρεμμύδια 2 μετρίου μεγέθους
  • παρθένο σησαμέλαιο 100 ml
  • πράσινη πιπεριά 1, ψιλοκομμένη
  • κόκκινη πιπεριά 1, ψιλοκομμένη
  • καυτερή πιπεριά ½
  • ντοματάκι κονσέρβα 1
  • ρύζι νυχάκι 500 γρ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, καθαρίζετε από το εντεράκι τις γαρίδες και κόβετε τα μουστάκια. Σε μία κατσαρόλα βράζετε 1½ λίτρο νερό, μαζί με το ένα κρεμμύδι ολόκληρο και λίγο αλάτι. Ρίχνετε τις γαρίδες και τις βράζετε για 3’-4’. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις γαρίδες και κρατάτε το ζωμό.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε αρκετά το σησαμέλαιο, μαραίνετε το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές και προσθέτετε τις γαρίδες, το ντοματάκι και το ζωμό που κρατήσατε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να γίνει το ρύζι. Το σερβίρετε σε φόρμα ή απευθείας στα πιάτα, πασπαλισμένο με μαϊντανό.
  3. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου