Μπρουσκέτες με πολτό ελιάς και κάππαρη
Υλικά συνταγής
- μπαγκέτα κομμένη σε 12 φέτες
- μαύρες ή πράσινες ελιές 2 φλιτζάνια, χωρίς κουκούτσι
- σκόρδο 2 σκελίδες
- ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
- κάππαρη 4 κουταλιές της σούπας
- ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
- χυμός λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεματίζετε την κάππαρη για 1’ για να ξεπικρίσει και τη στραγγίζετε. Βάζετε στο μπλέντερ τις ελιές, το σκόρδο, τη ρίγανη και την κάππαρη και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτετε κατά μικρές ποσότητες το λάδι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε στο μπλέντερ για 1’ ακόμη. Αφήνετε τον πολτό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά τον αλείφετε πάνω στις φέτες της μπαγκέτας, αφού πρώτα τις φρυγανίσετε.
- πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου