Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μπρουσκέτες με πολτό ελιάς και κάππαρη

Υλικά συνταγής

  • μπαγκέτα κομμένη σε 12 φέτες
  • μαύρες ή πράσινες ελιές 2 φλιτζάνια, χωρίς κουκούτσι
  • σκόρδο 2 σκελίδες
  • ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
  • κάππαρη 4 κουταλιές της σούπας
  • ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
  • χυμός λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεματίζετε την κάππαρη για 1’ για να ξεπικρίσει και τη στραγγίζετε. Βάζετε στο μπλέντερ τις ελιές, το σκόρδο, τη ρίγανη και την κάππαρη και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτετε κατά μικρές ποσότητες το λάδι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε στο μπλέντερ για 1’ ακόμη. Αφήνετε τον πολτό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά τον αλείφετε πάνω στις φέτες της μπαγκέτας, αφού πρώτα τις φρυγανίσετε.
  3. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου