Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κοτοπουλάκια με μπάμιες

Υλικά συνταγής

  • ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • κοτόπουλα νανάκια 3 κομμένα στη μέση
  • κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
  • σκόρδο 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
  • ντομάτες 6 ώριμες, χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • ντοματάκια κονσέρβας 200 γρ.
  • μαϊντανός 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • λευκό ξηρό κρασί 250 ml
  • μπάμιες 600 γρ.
  • λεμόνι 1 (ο χυμός του)
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • ξίδι 2-3 κουταλιές

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα νανάκια. Τα βγάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνουν, προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5’.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30’.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις μπάμιες και τις ραντίζετε με λίγο ξίδι. Τις ζεματίζετε για 5’, τις στραγγίζετε, τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, τις αφήνετε για 10’ και μετά τις αραδιάζετε πάνω από το κοτόπουλο. Μ’ ένα κουτάλι τις περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20’ ακόμη.
  4. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου