Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πατατοσαλάτα με μπέικον

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πατάτες μικρές
  • 4-5 φέτες μπέικον κομμένο σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άλλο φρέσκο μυρωδικό που σας αρέσει
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο σιναπόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε 25΄-30΄. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
  2. Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι μέχρι να ροδίσει λίγο και να γίνει όσο τραγανό θέλετε.
  3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Βάζετε σ’ ένα σέικερ το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι ή το λεμόνι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε καλά μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνετε σε μπολ τις πατάτες κομμένες στη μέση, το σοταρισμένο μπέικον και το κρεμμύδι, αλατίζετε ελαφρά, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας, αν θέλετε, λίγο σιναπόσπορο.
  5. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου