Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε 25΄-30΄. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι μέχρι να ροδίσει λίγο και να γίνει όσο τραγανό θέλετε.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Βάζετε σ’ ένα σέικερ το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι ή το λεμόνι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε καλά μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε σε μπολ τις πατάτες κομμένες στη μέση, το σοταρισμένο μπέικον και το κρεμμύδι, αλατίζετε ελαφρά, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας, αν θέλετε, λίγο σιναπόσπορο.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου