Υλικά συνταγής
- 100γρ. τυρί κρέμα (Dirollo κ.λπ.)
- 80γρ. τυρί Λογάδι τριμμένο
- 80γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
- 1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
- αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το ριγκατόνι μέσα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με σύρμα να ψηθεί λίγο και μετά προσθέτετε το γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί κρέμα κι ανακατεύετε. Αφού λιώσει, ρίχνετε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το Λογάδι, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σουρώνετε τα ριγκατόνι και τα ρίχνετε σε πιατέλα, προσθέτετε την κρέμα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο κεφαλοτύρι. Σερβίρετε αμέσως.
- Αν η σάλτσα μείνει και σφίξει πολύ, την ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτοντας παράλληλα λίγο γάλα ή νερό και ανακατεύοντας.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου