Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Σπιτικές κοτομπουκιές

Υλικά συνταγής

  • φιλέτα από στήθος κοτόπουλου: 3 κομμένα σε μεριδάκια
  • αλεύρι: 1/3 του φλιτζανιού
  • αυγό: 1
  • νιφάδες βρώμης (Quaker): 1 φλιτζάνι
  • παπαρουνόσπορος ή σουσάμι (προαιρετικά): 1 κουταλιά της σούπας
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε βαθύ πιάτο το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι και το πιπέρι. Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό ελαφρά και σε τρίτο τη ρίχνετε τη βρώμη, ανακατεμμένη με τον παπαρουνόσπορο ή το σουσάμι, αν χρησιμοποιήσετε.
  2. Περνάτε τους κύβους του κοτόπουλου διαδοχικά, πρώτα από το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει το επιπλέον, κατόπιν από το αυγό και τέλος από το μείγμα βρώμης, γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και το αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  3. Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις κοτομπουκιές λίγες λίγες (προσοχή, δεν πρέπει να στριμωχτούν στο τηγάνι) για περίπου 2’-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με πικάντικο ντιπ ντομάτας.
  4. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου