Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ριζότο με κρασί, μπέικον και τυρί cottage

Υλικά συνταγής

  • 750 ζωμό κοτόπουλου
  • 6 κλωστές κρόκο Κοζάνης
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • δύο χούφτες ρύζι Αρμπόριο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 225 γρ. τυρί cottage
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
  • μερικά φύλλα φασκόμηλου
  • 4 φέτες μπέικον
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το ζωμού κοτόπουλο μαζί με 6 νηματίδια κρόκου Κοζάνης. Βάζετε στο τηγάνι τις 4 φέτες μπείκον για να ξεροψηθούν.

      
  2. Ρίχνετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι και κατόπιν τα 3/4 του ζωμού σας. Ανακατέυετε συνέχεια, μέχρι να βράσει. Προσθέτετε το βούτυρο. Λίγο ζωμό ακόμη και στη συνέχεια το τυρί cottage.

     
  3. Ανακατεύετε για 2' ακόμη. Σερβίρετε και προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπείκον και το φασκόμηλο.
  4. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου