Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σολομός με κρούστα γιαουρτιού και μυρωδικά

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες σολομού (περίπου 230-250 γρ. η κάθε μια) χωρίς το δέρμα του
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γαλέτα τριμμένη
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε να κάψει σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλείφετε τις φέτες σολομού με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Τοποθετείτε το σολομό στο τηγάνι και ψήνετε 2'-3' από κάθε πλευρά.
  2. Βγάζετε τα κομμάτια του σολομού από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 °C.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το στραγγιστό γιαούρτι, τη γαλέτα, τα μυρωδικά, το ξύσμα και λίγο αλατοπίπερο. Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε περίπου 1½ κουταλιά από το μείγμα στραγγιστού γιαουρτιού πάνω σε κάθε φιλέτο. Ψήνετε στο φούρνο για 7'-8'.
  4. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου