Ξύνετε τα καρότα και τα πλένετε πολύ καλά. Τα κόβετε σε ροδέλες λεπτές ή σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το λάδι ή τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα καρότα, το τζίντζερ και 1 ποτήρι από το ζωμό λαχανικών και αφήνετε να βράσουν μέχρις ότου τα καρότα αρχίσουν να μαλακώνουν.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζετε στο μπλέντερ. Πολτοποιείτε για 2΄-3΄, μέχρις ότου τα υλικά ομοιογενοποιηθούν. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το μείγμα των καρότων μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 10΄, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, βράζετε για 2΄ και σερβίρετε τη σούπα καυτή σε 4 πιάτα ή μπολ, πασπαλισμένη με λίγο θυμάρι. Γαρνίρετε το κέντρο κάθε σούπας με λίγη κρέμα γάλακτος όπως βλέπετε στη φωτογραφία
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου