Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Καροτόσουπα βελουτέ

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. καρότα
  • 300 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή μαργαρίνη
  • λίγο τζίντζερ τριμμένο (πιπερόριζα)
  • 1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών ζεστός
  • 150 ml κρέμα γάλακτος και λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο θυμάρι ξερό, τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξύνετε τα καρότα και τα πλένετε πολύ καλά. Τα κόβετε σε ροδέλες λεπτές ή σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το λάδι ή τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα καρότα, το τζίντζερ και 1 ποτήρι από το ζωμό λαχανικών και αφήνετε να βράσουν μέχρις ότου τα καρότα αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζετε στο μπλέντερ. Πολτοποιείτε για 2΄-3΄, μέχρις ότου τα υλικά ομοιογενοποιηθούν. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το μείγμα των καρότων μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 10΄, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, βράζετε για 2΄ και σερβίρετε τη σούπα καυτή σε 4 πιάτα ή μπολ, πασπαλισμένη με λίγο θυμάρι. Γαρνίρετε το κέντρο κάθε σούπας με λίγη κρέμα γάλακτος όπως βλέπετε στη φωτογραφία
  4. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου