Υλικά συνταγής
- σάλτσα σόγιας 2 κουταλιές
- ο χυμός 1 λεμονιού
- σκόρδο 3 σκελίδες, τριμμένες
- μέλι 1 κουταλιά της σούπας
- φτερούγες κοτόπουλου 12 μεγάλες
- ελαιόλαδο λίγο, για το ταψί
- ρύζι πιλάφι αρωματισμένο με κρόκο 2-3 φλιτζάνια, για το σερβίρισμα
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε σε μπολ τη σάλτσα σόγιας με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε τις φτερούγες, πετάτε τις άκρες και τις βυθίζετε στη μαρινάτα. Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 °C. Βάζετε τις φτερούγες σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, για 30’-40’ περίπου.
- Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με κίτρινο ρύζι αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου