Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες

Υλικά συνταγής

  • σάλτσα σόγιας 2 κουταλιές
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • σκόρδο 3 σκελίδες, τριμμένες
  • μέλι 1 κουταλιά της σούπας
  • φτερούγες κοτόπουλου 12 μεγάλες
  • ελαιόλαδο λίγο, για το ταψί
  • ρύζι πιλάφι αρωματισμένο με κρόκο 2-3 φλιτζάνια, για το σερβίρισμα
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε μπολ τη σάλτσα σόγιας με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  2. Κόβετε τις φτερούγες, πετάτε τις άκρες και τις βυθίζετε στη μαρινάτα. Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα να μαριναριστούν.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 °C. Βάζετε τις φτερούγες σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, για 30’-40’ περίπου.
  4. Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με κίτρινο ρύζι αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης.
πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου