Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας

Υλικά συνταγής

  • μακαρόνια Νο6: 1 πακέτο
  • Για τη σάλτσα
  • ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι
  • σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • λευκό κρασί: 1 φλιτζάνι
  • φύλλα δάφνης: 1-2
  • ντοματάκια: 2 φλιτζάνια του τσαγιού, φρέσκα πολτοποιημένα
  • ντοματοπολτός συμπυκνωμένος: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • καυτερή πιπερίτσα: 1
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε στη συνέχεια τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1'-2'.Σβήνετε με το κρασί. 
  2. Προσθέτετε το ντοματοπολτό, τα φρέσκα ντοματάκια, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και την πιπερίτσα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρείτε την πιπερίτσα.
  3. Βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε προαιρετικά με τριμμένο τυρί. 
  4. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου