Υλικά συνταγής
- 2 μέτριοι σκορπιοί, καθαρισμένοι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο καυτερό πιπέρι (πάπρικα)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο (ξηρό)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει -όχι να καεί. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί βάζουμε μέσα τους σκορπιούς με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατάκι, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το καπάκι. Τους αφήνουμε να βράσουν 20' γυρίζοντάς τους ενδιάμεσα κι απ' την άλλη μεριά.
- Βγάζουμε τους σκορπιούς απ' την κατσαρόλα για να μην παραβράσουν και αφήνουμε λίγο ακόμη τη σάλτσα, αν χρειάζεται, μέχρι να δέσει ωραία. Οι σκορπίοι μπουρδέτο σερβίρονται σκέτοι με φρέσκο μαϊντανό, αλλά και με μακαρόνια.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου