Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο κοτόπουλο
- 250 γρ. μανιτάρια
- 500 γρ. πατάτες baby καθαρισμένες
- 400 γρ. ρόγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- 1/2 ποτήρι χυμό τομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι
- λίγη πάπρικα
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε το κοτόπουλο καλά και το στεγνώνετε. Σε ενα μπολάκι ανακατεύετε τη μουστάρδα με το αλατοπίπερο, το θυμάρι και την πάπρικα. Αλείφετε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο, φροντίζοντας να κρατήσετε λίγο για αργότερα.
- Σε βαθύ τηγάνι, με λίγο λάδι, σοτάρετε ελαφρά τα σκόρδα, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Τα σβήνετε με το κράσι και τα σιγοβράζετε για 1'-2'.
- Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψι και με τρυπητή κουτάλα ρίχνετε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Στο κρασί που έμεινε στο τηγάνι σοτάρετε λίγο και τις πατάτες και στη συνέχεια τις μεταφέρετε στο ταψί.
- Ετοιμάζετε ένα μείγμα με το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, το χυμό ντομάτας και το μείγμα μουστάρδας μπαχαρικών που κρατήσατε. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 45'. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και σκορπάτε τις ρόγες σταφυλιού. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15'.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου