Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκά πακέτα με κρέμα και μπανάνες

Υλικά συνταγής

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αλάτι
  • 5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για την κρέμα και επιπλέον για τα φύλλα και το ταψί
  • 10 φύλλα κρούστας
  • λίγες κλωστές κρόκο Κοζάνης και λίγη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • τριμμένη ινδική καρύδα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τις βανίλιες. Τα βράζετε για 10΄ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει ομοιογενής.. Στο τέλος πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  2. Απλώνετε τα φύλλα κρούστας ένα -ένα, τα βουτυρώνετε και τα διπλώνετε στη μέση. Βάζετε στο κέντρο δυο κουταλιές κρέμα και μερικές ροδέλες μπανάνας και τα διπλώνετε σαν πακετάκια, ώστε να συγκρατήσουν τη γέμιση στο εσωτερικό τους. Από πάνω αλείφετε τα πακετάκια με λίγο βούτυρο.
  3. Τοποθετείτε τα πακετάκια ή σε μεγάλο ταψί αλειμμένο με βούτυρο μακριά το ένα από το άλλο και τα ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  4. Γαρνίρετε με κλωστές κρόκου που αν θέλετε τις καραμελώνετε ελαφρά με λίγη ζάχαρη. Πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.
  5. πηγη http://www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου