Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Μωσαϊκό με μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και λίγα ακόμη χονδροκομμένα για το πασπάλισμα
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια. Λιώνετε σε κατσαρόλα, μέσα σε μπεν μαρί (την τοποθετείτε δηλαδή μέσα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει) τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια κρέμα λεία και ομοιογενείς (ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα).
  2. Προσθέτετε το κονιάκ, το κακάο, τα μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομματάκια και τα φιστίκια. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζετε την επιφάνεια με το χονδροκομμένο φιστίκι, το κλείνετε καλά και το βάζετε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, πριν το σερβίρετε σε φέτες.
  4. πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου