Υλικά συνταγής
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- φιστίκια, αμύγδαλα ή άλλοι ξηροί καρποί για το στόλισμα
- Για το σιρόπι
- 500 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη καλά μέχρι να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε στη συνέχεια το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
- Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου. Παίρνετε κομματάκια κομματάκια ζύμης, τα πλάθετε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού, τα πατάτε λίγο στο πάνω μέρος να πλατύνουν και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Μπήγετε από έναν ξηρό καρπό στο κέντρο κάθε γλυκού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C φούρνο για 35'.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για λίγο κι ανακατεύοντάς τα μέχρι να δέσουν. Περιχύνετε τα γλυκά με το σιρόπι όσο είναι καυτά. Αφήνετε τα γλυκά στην άκρη για όσες ώρες χρειαστεί έως ότου απορροφήσουν όλο το σιρόπι.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου