Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4’ - 5’ γυρίζοντάς τις κι από την άλλη πλευρά με ξύλινη σπάτουλα, προσεκτικά για να μη χαλάσει το σχήμα τους.
Απλώνετε το μισό από το σοταρισμένο μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι, το οποίο έχετε πρώτα τρίψει με το σκόρδο και κατόπιν βουτυρώσει. Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα, τα 3/4 από το κασέρι, το μισό μπέικον, αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. Απλώνετε μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και το μπέικον.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και αλατοπίπερο και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C επί 50’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου