Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κουνέλι με γιαούρτι (κρητική συνταγή)

Υλικά συνταγής

  • 1,5 κιλό κουνέλι
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος ή στακοβούτυρο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο άνηθο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες, το πλένετε καλά και το βάζετε για τουλάχιστον 1 ώρα σε μια λεκάνη με νερό και 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι.
  2. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο (προαιρετικά) αφού το έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό. Τοποθετείτε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 200º C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει (το τσιμπάτε κε ένα πιρούνι να δείτε αν έχει μαλακώσει το κρέας).
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά, τον άνηθο και λίγο αλάτοπίπερο. Περιχύνουμε το κουνέλι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πήξει η σάλτα και να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  5. Σερβίρετε ζεστό με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
  6. πηγη http://www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου