Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μπαμπαδάκια με ρούμι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 20 μικρούς μπαμπάδες
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά μπίρας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο και λίγο ακόμα για το άλειμμα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά και 3 κρόκους επιπλέον
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένα αμύγδαλα (ασπρισμένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 6 κουταλιές της σούπας ρούμι ή μπράντι
  • σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια και φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύετε τη μαγιά με 1/2 φλιτζάνι γάλα και την αφήνετε 10΄. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους των αυγών.
  2. Ρίχνετε στο μείγμα το υπόλοιπο γάλα, την εσάνς βανίλιας, το αλάτι και 2 φλτιζάνια του τσαγιού αλεύρι. Χτυπάτε τη ζύμη μέχρις ότου γίνει λεία. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά ακόμη.
  3. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε περίπου 1 ½ ώρα σε χλιαρό μέρος ωσότου φουσκώσει. Την ξαναζυμώνετε και προσθέτετε τα αμύγδαλα.
  4. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι 20 μικρά φορμάκια. Μοιράζετε μέσα τη ζύμη και αφήνετε να μείνει σκεπασμένη 45΄ ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 30΄.
  5. Βγάζετε τα γλυκίσματα από τα φορμάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ξαναβάζετε σε πλαστικά φορμάκια και τα τρυπάτε σε διάφορα μέρη με βελόνα ή οδοντογλυφίδα. Βράζετε 2΄ τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέτετε το ρούμι ή το μπράντι και ρίχνετε τμηματικά το ζεστό σιρόπι στους μπαμπάδες. Σερβίρετε με σαντιγί και φρέσκα φρούτα.
  6. πηγη http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου