Υλικά συνταγής
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2/3 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ Grand Marnier
- 100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύτετε. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το μπέικιν και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα και το λικέρ.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια για κέικ (προσέχετε να μην ξεπεράσει τα 2/3 της φόρμας) που έχετε αλευρώσει και βουτυρώσει.
- Ψήνετε για 30' περίπου.
- πηγη http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου