Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 8-10’ να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη, όχι όλη με τη μία. Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά τον αφήνουμε για 30’ στο ψυγείο.
Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8’ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180Ο C για 25-30’. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι για να ξεροψηθούν.
Ιδανικά συνοδεύονται με την σαλάτα κους κους.
πηγη http://www.argiro.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου