Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας



  • Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 800 ml φρέσκο γάλα
  • 3-4 αυγά
  • βούτυρο λιωμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα πραλληλόγραμμο ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνετε από πάνω το μισό κασέρι με την μισή φέτα και λίγο πιπέρι. Στρώνετε από πάνω άλλα δυο φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και ρίχνετε τα υπόλοιπα τυριά και πιπέρι. Σκεπάζετε την πίτα με τα φύλλα που έχουν μείνει και την τρυπάτε με ένα πιρούνι.
  2. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά με το γάλα και αδειάζετε το μείγμα στην πίτα. Αφήνετε την πίτα για 30' στο ψυγείο πριν την ψήσετε.
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40' περίπου.
  4. πηγη http://www.icookgreek.c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου